over ons
de hydronische engineering specialisten voor alle bouwuitdagingen
tastbaar effect bereiken
een slimme en verantwoorde toekomst mogelijk gemaakt in deze referentieprojecten
Flamco is sinds 1956 betrokken bij de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige componenten voor toepassing in HVAC-systemen en appendages en montagematerialen. Samen met Comap valt het nu onder de paraplu van Aalberts hydronic flow control.
Sinds 1921 houdt Comap zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van efficiënte water- en energiesystemen die het comfort en welzijn van de bewoners verhogen. Samen met Flamco is het nu ondergebracht bij Aalberts hydronic flow control.
onze waarden weerspiegeld
ons hoofdkantoor in Almere (NL)
Duurzaamheid is een van de kernwaarden bij Aalberts hydronic flow control. Ons nieuwe hoofdkantoor in Almere voldoet hieraan en draait op 100% duurzame energie. Het kreeg in 2021 het BREEAM-certificaat voor duurzaamheid met een Outstanding-beoordeling.
Het bijna 34.000 vierkante meter grote complex ligt op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere, ten oosten van Amsterdam en omvat productieruimte, twee verdiepingen kantoorruimte en logistieke ruimte met een laad- en losplaats.
BREEAM is een van de populairste en meest gewilde certificeringen als het gaat om de duurzaamheid van gebouwen. Om een BREEAM-certificaat te verkrijgen, wordt een gebouw beoordeeld op verschillende criteria, waaronder energie- en watergebruik, het interne milieu (gezondheid en welzijn), vervuiling, vervoer, materialen, afval, ecologie en beheersprocessen. Een minimale score van 85% is vereist om een 'Outstanding rating' te verkrijgen.
Ons doel voor het gebouw was om vorm en functie te combineren - een ruimte te creëren die visueel aantrekkelijk is en de productie optimaliseert. Daartoe hebben we met onze partners samengewerkt om een campus te creëren die niet alleen rekening houdt met de natuur, met veel ruimte voor lokale flora en fauna, maar ook functioneert als een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers. Bovendien zijn het hoofdkantoor en de omgeving ervan van meet af aan duurzaam ontworpen.
Elk onderdeel van het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control in Almere is ontworpen met het oog op een lager energieverbruik. Enkele van de belangrijkste manieren waarop we de hoeveelheid energie die we gebruiken verlagen:
- Ons kantoor en magazijn worden verwarmd met restwarmte van onze fabriek die wordt opgeslagen in buffertanks
- Daarnaast vinden we manieren om warmte over de hele campus te hergebruiken, waardoor het totale verbruik afneemt en de kosten dalen.
- We gebruiken een warmtepomp om het gebouw te koelen. Een leuk weetje: een deel van de koelinfrastructuur stond in ons oude hoofdkantoor in Bunschoten en is overgebracht en geïnstalleerd in Almere.
- Het dak, de ramen en de buitenmuren van ons hoofdkantoor zijn geïsoleerd om zoveel mogelijk warmte vast te houden.
- We gebruiken PV-panelen op het dak om een deel van de gebruikte energie te leveren. In totaal zijn er 140 PV-panelen geïnstalleerd, wat betekent dat een aanzienlijk deel van de energiebehoefte van ons hoofdkantoor wordt gedekt door schone, hernieuwbare energie.
- Daarnaast wordt FlexTherm Eco, een PCM-warmtebatterij, gebruikt om PV-energie op te slaan, zodat het net niet overbelast raakt en we optimaal gebruik kunnen maken van onze zonne-energiecapaciteit.
- We gebruiken slimme thermostaten en verwarmings- en koelingsmeters met monitoring op afstand om realtime gegevens over ons energieverbruik te krijgen, zodat we zien hoe en waar we kunnen verbeteren.
Een van onze belangrijkste verplichtingen is om duurzaam te zijn in alles wat we doen, wat inhoudt dat we de natuurlijke omgeving rond onze gebouwen niet alleen respecteren maar er ook mee werken. Bij het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor in Almere is met beide zaken rekening gehouden.
Onze visie voor deze campus was niet alleen een moderne, state-of-the-art productiefaciliteit, maar een die zoveel mogelijk in harmonie werkt met de omgeving. Het was voor ons ook belangrijk om een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers te creëren, evenals een ruimte waar het lokale planten- en dierenleven kan gedijen.
Daarom heeft Aalberts hydronic flow control HQ in Almere verschillende groene ruimtes, evenals milieu-initiatieven zoals insectenhotels, egelhuizen en torenvalkkasten om onze vrienden uit het dierenrijk te helpen gedijen.
Naast warmte en water is verlichting een ander belangrijk component van het energieverbruik in fabrieken. In het nieuwe hoofdkantoor in Almere hebben we twee belangrijke middelen gebruikt om het energieverbruik voor verlichting te verminderen: ten eerste is het magazijn uitgerust met bewegingsgevoelige verlichting. De ruimte is verdeeld in drie zones, en alleen de zones waar daadwerkelijk mensen of vorkheftrucks bewegen worden verlicht, wat betekent dat er geen energie wordt verspild aan onnodige verlichting.
Daarnaast maken verschillende grote lichtkoepels op het dak van het magazijn de noodzaak van verlichting gedurende bepaalde tijden van de dag verder ongedaan, wat ook het energieverbruik en de operationele kosten vermindert.
Het slimme verlichtingsconcept werkt ook op kantoor in werkruimten, vergaderzalen en zelfs toiletten, waardoor het energieverbruik verder wordt teruggedrongen.
In deze dringende tijd van snelle klimaatverandering en toenemende verstedelijking is het nog nooit zo belangrijk geweest om ons te richten op een zinvolle energieduurzaamheid op lange termijn. Ons hoofdkantoor geeft het goede voorbeeld door 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken.
Momenteel is slechts ongeveer 20% of Europa's stroom afkomstig van hernieuwbare bronnen. Bij Aalberts maken wij deel uit van de beweging om dit te veranderen door innovatieve, bedrijfskritische technologieën voor verwarmings- en koelsystemen te blijven ontwerpen. Onze oplossingen hebben bijgedragen aan de realisatie van milieuvriendelijke gebouwen, aangedreven door bedrijfskritische technologieën, waar mogelijk werkend op hernieuwbare energiebronnen.
Oplossingen voor energieopslag, zoals onze Flextherm Eco thermische laadsystemen, zijn van vitaal belang voor het efficiënt opslaan van energie om warmte te leveren wanneer dat nodig is. Onze lucht- en vuilafscheiders, balanceerkleppen, slimme thermostaten en andere diverse oplossingen helpen er ook voor te zorgen dat deze energie zo efficiënt mogelijk wordt gedistribueerd en verbruikt en bieden gegevensgestuurde inzichten over dit gebruik. Deze technologieën werken samen als een volledig systeem en optimaliseren de efficiëntie die in elke fase wordt gecreëerd om aanzienlijke energiebesparingen te creëren en 100% hernieuwbare elektriciteit steeds haalbaarder te maken voor eigenaren van gebouwen.
We zullen doorgaan met het ontwerpen en innoveren van cruciale verwarmings- en koeltechnologieën voor gebouwen en groene energiebronnen die ons dichter bij het doel van 100% hernieuwbare elektriciteit brengen.
We begrijpen dat het niet voldoende is om alleen energie-efficiëntie uit hernieuwbare bronnen na te streven in onze bedrijfskritische technologieën, om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Daarom hebben we onze scope verbreed naar de levenscyclus van de materialen die in projecten worden gebruikt, hoe ze worden gerecycled en hoe de energie zelf kan worden gerecycled in verschillende onderdelen van het hydronische systeem.
Vermindering van energieverspilling
Restwarmte die door de werking van het systeem ontstaat, is een grote bron van warmte voor een gebouw. Wij ontwerpen onze installaties op maat om rest-energie in bepaalde delen van het systeem te recycleren en zelfs op te slaan voor later gebruik. In een van onze installaties hebben wij bijvoorbeeld buffertanks gebruikt om de door de fabriek gecreëerde restwarmte op te slaan en deze te recycleren om het magazijn en de kantoren van het gebouw te verwarmen.
Het sluiten van materiaalkringlopen
Wij geloven in het duurzaam betrekken en vervoeren van grondstoffen om onze koolstofvoetafdruk te minimaliseren. Om productieverspilling verder te beperken, gebruiken wij waar mogelijk recyclebare materialen en kopen wij op verantwoorde wijze hoogwaardige materialen in die de levenscyclus van het systeem verlengen en de behoefte aan vervanging verminderen.
Al het afval en schroot wordt ter plaatse gerecycleerd en direct terug in de productiecyclus gebracht of via verschillende recyclingbedrijven. Ook voor het transport kiezen we voor milieuvriendelijke verpakkingen. Net als bij onze verwarmings- en koelinstallaties geloven wij dat een holistische kijk op het systeem essentieel is om een maximaal rendement te bereiken.
Duurzaamheid is een van de kernwaarden bij Aalberts hydronic flow control. Ons nieuwe hoofdkantoor in Almere voldoet hieraan en draait op 100% duurzame energie. Het kreeg in 2021 het BREEAM-certificaat voor duurzaamheid met een Outstanding-beoordeling.
Het bijna 34.000 vierkante meter grote complex ligt op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere, ten oosten van Amsterdam en omvat productieruimte, twee verdiepingen kantoorruimte en logistieke ruimte met een laad- en losplaats.
BREEAM is een van de populairste en meest gewilde certificeringen als het gaat om de duurzaamheid van gebouwen. Om een BREEAM-certificaat te verkrijgen, wordt een gebouw beoordeeld op verschillende criteria, waaronder energie- en watergebruik, het interne milieu (gezondheid en welzijn), vervuiling, vervoer, materialen, afval, ecologie en beheersprocessen. Een minimale score van 85% is vereist om een 'Outstanding rating' te verkrijgen.
Ons doel voor het gebouw was om vorm en functie te combineren - een ruimte te creëren die visueel aantrekkelijk is en de productie optimaliseert. Daartoe hebben we met onze partners samengewerkt om een campus te creëren die niet alleen rekening houdt met de natuur, met veel ruimte voor lokale flora en fauna, maar ook functioneert als een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers. Bovendien zijn het hoofdkantoor en de omgeving ervan van meet af aan duurzaam ontworpen.
Elk onderdeel van het nieuwe hoofdkantoor van Aalberts hydronic flow control in Almere is ontworpen met het oog op een lager energieverbruik. Enkele van de belangrijkste manieren waarop we de hoeveelheid energie die we gebruiken verlagen:
- Ons kantoor en magazijn worden verwarmd met restwarmte van onze fabriek die wordt opgeslagen in buffertanks
- Daarnaast vinden we manieren om warmte over de hele campus te hergebruiken, waardoor het totale verbruik afneemt en de kosten dalen.
- We gebruiken een warmtepomp om het gebouw te koelen. Een leuk weetje: een deel van de koelinfrastructuur stond in ons oude hoofdkantoor in Bunschoten en is overgebracht en geïnstalleerd in Almere.
- Het dak, de ramen en de buitenmuren van ons hoofdkantoor zijn geïsoleerd om zoveel mogelijk warmte vast te houden.
- We gebruiken PV-panelen op het dak om een deel van de gebruikte energie te leveren. In totaal zijn er 140 PV-panelen geïnstalleerd, wat betekent dat een aanzienlijk deel van de energiebehoefte van ons hoofdkantoor wordt gedekt door schone, hernieuwbare energie.
- Daarnaast wordt FlexTherm Eco, een PCM-warmtebatterij, gebruikt om PV-energie op te slaan, zodat het net niet overbelast raakt en we optimaal gebruik kunnen maken van onze zonne-energiecapaciteit.
- We gebruiken slimme thermostaten en verwarmings- en koelingsmeters met monitoring op afstand om realtime gegevens over ons energieverbruik te krijgen, zodat we zien hoe en waar we kunnen verbeteren.
Een van onze belangrijkste verplichtingen is om duurzaam te zijn in alles wat we doen, wat inhoudt dat we de natuurlijke omgeving rond onze gebouwen niet alleen respecteren maar er ook mee werken. Bij het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor in Almere is met beide zaken rekening gehouden.
Onze visie voor deze campus was niet alleen een moderne, state-of-the-art productiefaciliteit, maar een die zoveel mogelijk in harmonie werkt met de omgeving. Het was voor ons ook belangrijk om een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers te creëren, evenals een ruimte waar het lokale planten- en dierenleven kan gedijen.
Daarom heeft Aalberts hydronic flow control HQ in Almere verschillende groene ruimtes, evenals milieu-initiatieven zoals insectenhotels, egelhuizen en torenvalkkasten om onze vrienden uit het dierenrijk te helpen gedijen.
Naast warmte en water is verlichting een ander belangrijk component van het energieverbruik in fabrieken. In het nieuwe hoofdkantoor in Almere hebben we twee belangrijke middelen gebruikt om het energieverbruik voor verlichting te verminderen: ten eerste is het magazijn uitgerust met bewegingsgevoelige verlichting. De ruimte is verdeeld in drie zones, en alleen de zones waar daadwerkelijk mensen of vorkheftrucks bewegen worden verlicht, wat betekent dat er geen energie wordt verspild aan onnodige verlichting.
Daarnaast maken verschillende grote lichtkoepels op het dak van het magazijn de noodzaak van verlichting gedurende bepaalde tijden van de dag verder ongedaan, wat ook het energieverbruik en de operationele kosten vermindert.
Het slimme verlichtingsconcept werkt ook op kantoor in werkruimten, vergaderzalen en zelfs toiletten, waardoor het energieverbruik verder wordt teruggedrongen.
In deze dringende tijd van snelle klimaatverandering en toenemende verstedelijking is het nog nooit zo belangrijk geweest om ons te richten op een zinvolle energieduurzaamheid op lange termijn. Ons hoofdkantoor geeft het goede voorbeeld door 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken.
Momenteel is slechts ongeveer 20% of Europa's stroom afkomstig van hernieuwbare bronnen. Bij Aalberts maken wij deel uit van de beweging om dit te veranderen door innovatieve, bedrijfskritische technologieën voor verwarmings- en koelsystemen te blijven ontwerpen. Onze oplossingen hebben bijgedragen aan de realisatie van milieuvriendelijke gebouwen, aangedreven door bedrijfskritische technologieën, waar mogelijk werkend op hernieuwbare energiebronnen.
Oplossingen voor energieopslag, zoals onze Flextherm Eco thermische laadsystemen, zijn van vitaal belang voor het efficiënt opslaan van energie om warmte te leveren wanneer dat nodig is. Onze lucht- en vuilafscheiders, balanceerkleppen, slimme thermostaten en andere diverse oplossingen helpen er ook voor te zorgen dat deze energie zo efficiënt mogelijk wordt gedistribueerd en verbruikt en bieden gegevensgestuurde inzichten over dit gebruik. Deze technologieën werken samen als een volledig systeem en optimaliseren de efficiëntie die in elke fase wordt gecreëerd om aanzienlijke energiebesparingen te creëren en 100% hernieuwbare elektriciteit steeds haalbaarder te maken voor eigenaren van gebouwen.
We zullen doorgaan met het ontwerpen en innoveren van cruciale verwarmings- en koeltechnologieën voor gebouwen en groene energiebronnen die ons dichter bij het doel van 100% hernieuwbare elektriciteit brengen.
We begrijpen dat het niet voldoende is om alleen energie-efficiëntie uit hernieuwbare bronnen na te streven in onze bedrijfskritische technologieën, om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Daarom hebben we onze scope verbreed naar de levenscyclus van de materialen die in projecten worden gebruikt, hoe ze worden gerecycled en hoe de energie zelf kan worden gerecycled in verschillende onderdelen van het hydronische systeem.
Vermindering van energieverspilling
Restwarmte die door de werking van het systeem ontstaat, is een grote bron van warmte voor een gebouw. Wij ontwerpen onze installaties op maat om rest-energie in bepaalde delen van het systeem te recycleren en zelfs op te slaan voor later gebruik. In een van onze installaties hebben wij bijvoorbeeld buffertanks gebruikt om de door de fabriek gecreëerde restwarmte op te slaan en deze te recycleren om het magazijn en de kantoren van het gebouw te verwarmen.
Het sluiten van materiaalkringlopen
Wij geloven in het duurzaam betrekken en vervoeren van grondstoffen om onze koolstofvoetafdruk te minimaliseren. Om productieverspilling verder te beperken, gebruiken wij waar mogelijk recyclebare materialen en kopen wij op verantwoorde wijze hoogwaardige materialen in die de levenscyclus van het systeem verlengen en de behoefte aan vervanging verminderen.
Al het afval en schroot wordt ter plaatse gerecycleerd en direct terug in de productiecyclus gebracht of via verschillende recyclingbedrijven. Ook voor het transport kiezen we voor milieuvriendelijke verpakkingen. Net als bij onze verwarmings- en koelinstallaties geloven wij dat een holistische kijk op het systeem essentieel is om een maximaal rendement te bereiken.
vind ons hier
ketelruimtechnologie
Pressurisation & Storage | Efficiency & Safety
Energy Distribution | Transfer Stations & Metering
Water Quality
distributie- en afgiftetechnologie
Balancing & Control | Emitter & Comfort Control
Connection Systems ML/PEX
ketelruimtechnologie
Almere (NL)
Gerichshain (DE)
Wijhe (NL)
St. Helens (UK)
Moskou (RU)
Leszno (PL)
Gorzów (PL)
Rosswein (DE)
distributie- en afgiftetechnologie
Abbeville (FR)
Nevers (FR)
Brescia (IT)
Argenbühl (DE)
Schwallungen (DE)
Fishers (VS)
verkoopkantoren
Nederland (HQ)
Oostenrijk
België
China
Tsjechië
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Duitsland
Hongarije
Noord-Macedonië
Polen
Rusland
Slowakije
Zweden
Zwitserland
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten van Amerika
ketelruimtechnologie
Pressurisation & Storage | Efficiency & Safety
Energy Distribution | Transfer Stations & Metering
Water Quality
distributie- en afgiftetechnologie
Balancing & Control | Emitter & Comfort Control
Connection Systems ML/PEX
ketelruimtechnologie
Almere (NL)
Gerichshain (DE)
Wijhe (NL)
St. Helens (UK)
Moskou (RU)
Leszno (PL)
Gorzów (PL)
Rosswein (DE)
distributie- en afgiftetechnologie
Abbeville (FR)
Nevers (FR)
Brescia (IT)
Argenbühl (DE)
Schwallungen (DE)
Fishers (VS)
verkoopkantoren
Nederland (HQ)
Oostenrijk
België
China
Tsjechië
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Duitsland
Hongarije
Noord-Macedonië
Polen
Rusland
Slowakije
Zweden
Zwitserland
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten van Amerika